Πόλη Οία

Η Οία είναι η βορειότερη πόλη στο νησί της Σαντορίνης. Ένα μικρό ρομαντικό μέρος και ονομάζεται με άλλα ονόματα: Όία, Οία. Από το 2011 έγινε επίσης ένα μέρος του δήμου της Σαντορίνης. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η πόλη είναι ένα συγκεκριμένο αξιοθέατο του νησιού, έχει επίσης πολλά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε. Αυτό είναι το Ναυτικό Μουσείο ή μερικώς ερειπωμένο κάστρο, γνωστό ως «Φρούριο Λόντζα”.

Αυτή η ρομαντική γωνιά δημιουργήθηκε για χαλάρωση και ο ενδιαφέροντα ελεύθερος χρόνος . Χαρακτηρίζεται από στενά δρομάκια με πολλά σκαλοπάτια, τοίχους και αδιέξοδα. Είναι δυνατόν να βρείτε τους παλιούς μύλους, αψίδες και τρούλους. Επιπλέον, η παρουσία των μικρών οικονομικών ξενοδοχείων επιτρέπει για όλους που επιθυμούν να μείνουν σε ένα όμορφο σημείο στην άκρη της Σαντορίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από τις φωτογραφίες των τουριστών που επισκέπτονται το νησί – είναι οι φωτογραφίες από την Οία. Ιδιαίτερα αναμενόμενο είναι απερίγραπτα ηλιοβασιλέματα που μπορεί να δει στο δυτικό τμήμα της πόλης. Αυτός είναι όπου μια υπέροχη θέα στον κόλπο του Αμμούδι. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να επισκεφθούν και το ανατολικό τμήμα της πόλης – επειδή προσφέρει επίσης εξαιρετική θέα στον κόλπο της Αρμένης, αλλά χωρίς τα ηλιοβασιλέματα.

Το διακριτικό χαρακτηριστικό του παραδεισένιου τόπου είναι η έλλειψη κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία δεν επιτρέπεται στην πόλη. Να μετακινήστε το όχημα μπορείτε μόνο από το κέντρο προς το λιμανάκι Αμμούδι. Επισκέπτονται το νησί της Σαντορίνης είναι απλά αδύνατο να μην πέσει στην Οία.