Μονή Προφήτη Ηλία

Στο νησί της Σαντορίνης τεράστιο αριθμό από αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες κάθε χρόνο. Ένα από αυτά είναι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Βρίσκεται κατασκευή μόλις 4 χλμ από τον Πύργο. Το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 586 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο υψηλότερο σημείο του βουνού Προφήτη Ηλία. Χτίστηκε ήδη στο 1712, οπότε δεν είναι μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο, αλλά και η αρχιτεκτονική υπενθύμιση.

Αμέσως μετά την κατασκευή του μοναστηριού έγινε μια ισχυρή οικονομικό σημείο παίζοντας το πολιτικό και πολιτιστικό ρόλο στο νησί. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, η Μονή ήταν σε ένα υπόγειο σχολείο, διδάσκοντας τους ανθρώπους στην ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία. Από το 1860 η μονή άρχισε σιγά-σιγά να χάνει την επιρροή της. Το 1956 το νησί ήταν ένας ισχυρός σεισμός, που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές το κτίριο.

Τώρα το μοναστήρι είναι ένα μουσείο θρησκευτικής τέχνης. Μεταξύ των θησαυρών της αξίζει να σημειωθεί μια μεγάλη συλλογή από εικόνες και κειμήλια. Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και άλλα πολύτιμα αρχεία. Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι, μπορείτε επίσης να μείνετε στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης και άλλα νησιά. Και αν η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και σαφής, και οι τουρίστες θα είναι σε θέση να δουν το περίγραμμα της κορυφής της Κρήτης.

Μετά την επίσκεψη στο μοναστήρι, μπορείτε επίσης να μείνετε στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο Sanorin και άλλα νησιά. Και αν η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και σαφής, και οι τουρίστες θα είναι σε θέση να δουν το περίγραμμα της κορυφής της Κρήτης.