Ενετικό φρούριο σε Οία

Ίσως ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού της Σαντορίνης είναι το παλιό ενετικό φρούριο. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρο του νησιού και βρίσκεται στην άκρη του ακρωτηρίου, αυτό που προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Στα παλιά τα χρόνια, το φρούριο έπαιξε το ρόλο του εποπτικού σημείου. Ενώ πειρατικά πλοία που προσεγγίζουν όλος ο πληθυσμός του νησιού αμέσως γνώρισε για αυτό. Τώρα ερειπωμένο κάστρο δεν χρησιμοποιεί πλέον για το σκοπό που προορίζεται. Έγινε ένα από τα κύρια τουριστικά σημεία του νησιού.

Γιατί το φρούριο ανοίγει υπέροχη θέα, είναι συνεχώς χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα προβολής. Επιθεωρήστε το φρούριο επιτρέπει όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και την ίδια την πόλη. Το βράδυ, το κτίριο γίνεται ένα αληθινό ρομαντικό κέντρο. Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί και να δείτε το όμορφο ηλιοβασίλεμα από το κατάστρωμα παρατήρησης του Ενετικού Φρουρίου.

Η αρχιτεκτονική και η περιοχή γύρω από το φρούριο τόσο ελκυστικό ότι στην εποχή του εδώ γυρίστηκε μία από τις σκηνές της διάσημης ταινίας “Lara Croft: Tomb Raider”. Η επιλογή των διευθυντών για άλλη μια φορά έδειξε πόσο πολύχρωμα είναι τα αξιοθέατα της Σαντορίνης.