Μύλοι σε Οία

Πολλοί πιστεύουν ότι το σήμα κατατεθέν της πόλης της Οίας στο νησί της Σαντορίνης είναι όμορφa ηλιοβασιλέματα. Στην πραγματικότητα, αυτή η βόρεια γωνιά του νησιού είναι τόσο μοναδική ότι στο οπλοστάσιό του είναι μερικά σήματα κατατεθέν ταυτόχρονα. Ένα από τα αυτά θεωρείται μύλος σε Οία.

Εκεί βρίσκονται ήδη από XII-XIII αιώνα, και αξίζει πολλά χρήματα. Η κατασκευή ενός τέτοιου κατασκευής είναι σχεδόν ίσο με το κόστος ενός μεγάλου ιστιοφόρου. Την κατασκευή του πύργου δεν θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στο νησί. Η περιοχή επιλέχτηκε για την κατασκευή από τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι καθόρισαν την θέση του ισχυρότερου ροή του ανέμου. Ακριβείς υπολογισμούς περιλαμβάνουν επίσης την απόσταση από κατοικημένες περιοχές μέχρι τα κτίρια, πρόσβαση σε ένα υποζύγιο, και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία του μύλου.

Οι ανεμόμυλοι που βρίσκονται σε όλη την πόλη και είναι πάνω από όλα τα σπίτια της πόλης. Είναι αξιοσημείωτο ότι γίνονται σε ένα ενιαίο ύφος, τόσο απόλυτα συγχωνεύθηκε με την εικόνα της πόλης, σχηματίζοντας έτσι ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό.

Ο καλύτερος χρόνος για την προβολή τους ανεμόμυλους σε Οία είναι το βράδυ κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την πόλη ειδικά με τις κάμερες για να τραβήξετε φωτογραφίες των καταπληκτικών πλάνων.