Οδηγός ταξιδιού

Vησί Σαντορίνη

Θήρα (ελλ. Θήρα, επίσης – Φηρά, Σαντορίνη) είναι ένα ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου, αποτελεί μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων. Η έκτασή της ανέρχεται σε 76 τετρ. χλμ., το μήκος των ακτών της – σε 70 χλμ. Η Θήρα μαζί με τα νησιά Θηρασιά, Παλαιά Καμένη, Νέα Καμένη και Ασπρονήσι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα των νησιών σε σχήμα δαχτυλιδιού που ονομάζεται Σαντορίνη (Σαντορίνη, ελλ. Σαντορίνη), το οποίο έδωσε το δεύτερο όνομα στο ίδιο το νησί.

Ενετικό φρούριο σε Οία
Ίσως ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού της Σαντορίνης είναι το παλιό ενετικό φρούριο. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρο του νησιού και βρίσκεται στην άκρη του ακρωτηρίου, αυτό που προσελκύει πολλούς τουρίστες.
Δείτε στον χάρτη
Μαύρη παραλία "Καμάρι"
Несмотря на то, что пляжи Санторини не являются туристическими центрами, именно здесь можно отдохнуть по-настоящему. И ярчайшим тому примером является черный пляж «Камари», являющийся неким наследием прошлого, связанного с вулканом. На острове это не единственный «черный пляж», но наиболее известным является именно «Камари». Во многом, крупные размеры помогли этой частичке побережья стать достопримечательностью.
Δείτε στον χάρτη
Μύλοι σε Οία
Πολλοί πιστεύουν ότι το σήμα κατατεθέν της πόλης της Οίας στο νησί της Σαντορίνης είναι όμορφa ηλιοβασιλέματα. Στην πραγματικότητα, αυτή η βόρεια γωνιά του νησιού είναι τόσο μοναδική ότι στο οπλοστάσιό του είναι μερικά σήματα κατατεθέν ταυτόχρονα. Ένα από τα αυτά θεωρείται μύλος σε Οία.
Δείτε στον χάρτη
Πόλη Οία
Η Οία είναι η βορειότερη πόλη στο νησί της Σαντορίνης. Ένα μικρό ρομαντικό μέρος και ονομάζεται με άλλα ονόματα: Όία, Οία. Από το 2011 έγινε επίσης ένα μέρος του δήμου της Σαντορίνης.
Δείτε στον χάρτη
Μονή Προφήτη Ηλία
Στο νησί της Σαντορίνης τεράστιο αριθμό από αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες κάθε χρόνο. Ένα από αυτά είναι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Βρίσκεται κατασκευή μόλις 4 χλμ από τον Πύργο.
Δείτε στον χάρτη